Mød forfatteren


"Jeg har også stået midt i massegravene i Irak og med tårer i øjnene og hjertet pumpende set mødre lede efter deres forsvundne døtre, sønner, mænd..."

Jeg skrev min første bog som 11-12-årige, den hed ’Jim flytter til byen’ og blev udgivet i ét eksemplar – skrevet i hånd i et lille blankt, grønt hæfte. Det var en socialrealistisk fortælling, men dog med et anstrøg af gys. For det med at flytte til byen og skifte skole, var nok noget nær det værste, jeg kunne forestille mig – en lille landsby-pige som mig vidste nemlig udmærket, hvor forfærdelig byen er og hvor grusomme nye skolekammerater altid er.
Hør radioprogrammet "Vita" på P1
 fra 2011, hvor jeg var gæst
 og fortalte om mit forfatterskab.
 
’Jim flytter til byen’ er dog min indtil videre første og eneste socialrealistiske fortælling, men gyset holder jeg ved lige. Siden flyttede jeg selv til byen, blev journalist og læste Mellemøststudier på Odense Universitet og arbejdede på Danmarks Radio med blandt andet udenrigsjournalistik og Mellemøsten. Jeg prøvede faktisk også at lære arabisk i Tunis – det lykkedes slet, slet ikke.

Jeg har siddet på lange nattevagter og kæmpet for at finde bare en lille, bitte nyhed på internettets hjemmesider, i de internationale aviser eller nyhedsbureauer. Jeg har også stået midt i massegravene i Irak og med tårer i øjnene og hjertet pumpende set mødre lede efter deres forsvundne døtre, sønner, mænd. Jeg har stået på kanten af enorme bombekratre i Beirut og kikket ned i bunden på forbrændte rester af lyserøde skoletasker, sofaer, sengetøj og mudder. Jeg skrev også børnebøger – ikke i hånden længere og ikke i grønne hæfter, men nogen som blev udgivet af et rigtigt forlag.
Og det gør jeg stadig – fantasy, hvor man kan skabe sin egen religion med hellige, profetiske børn og dybt ondskabsfulde voksne. Og gysende uhyggelige krimier og thrillere, hvor jeg bruger mine journalistiske redskaber og erfaringer, researcher og tager udgangspunkt i virkelige historier – tyske flygtningebørns forhold i Danmark i 1945, tjetjenske flygtningebørn i Danmark i dag, eller hvordan 7-8000 drenge og mænd endte i anonyme massegrave i Srebrenicia under Balkan-krigene.
Jeg skriver stadig en del journalistik og bøger for voksne.
Min børnebog ’Døde børn glemmer ikke’ blev præmieret i Gyldendals store børnekrimikonkurrence i  2010, jeg har modtaget Statens Kunstråds legat i 2011, og blev nomineret til Orla-prisen 2012 for ’Jagten på det hellige barn’.
Jeg sidder i styrelsen for Børn og Unge-gruppen i Dansk Forfatterforening.
Læs her et portræt på forfatterweb (Bibiliotekernes site).
Læs et interview med forfatteren på børnebogssitet Palles gavebod.

Ingen kommentarer: